Vakansies en misverstande

Nadat my liewe Pa afgetree het, het hy en liewe Ma ‘n karavaan gekoop. En ernstig begin om ons erfgeld uit te gee. As jy weer hoor, is hulle oppad êrens heen vir ‘n laaaaang tyd. Hulle het die wêreld plat getoer en dinge gesien en beleef waarvan die meeste mense nie eers droom nie.

Hulle het professionele inpakkers en kampopslaners geword. Elkeen het presies geweet wat om wanneer te doen en hulle vakansies het gewoonlik op ge-oliede wiele verloop.

So kuier hulle ‘n slag weer in die Wildtuin. Vir ‘n laaaaang tyd. Sommer ‘n hele klomp nagte op ‘n plek en ons kry gereeld verslag van hulle doen en late.

Een van die kampe waar hulle was, het baie ou, groot bome. Met wortels wat op onmoontlike plekke bo-gronds verskyn. Dis ‘n kamper se ergste nagmerrie want om ‘n ordentlike staanplek te kry wanneer jy vir wortels moet koes, is ‘n groot storie. En dan moet julle onthou, gewoonlik het man en vrou verskillende idees van waar die karavaan moet staan. Ligging, ligging, ligging! Die karavaan kry dus gewoonlik sy staan net voor daar ernstige huismoles uitbreek. Einste Pa en Ma se karavaan het darem sy staan so tussen die wortels gekry en beide was tevrede met die ligging.

Een dag is dit weer tyd om in te pak en te vertrek na die volgende staanplek. Alles is opgeslaan en weggepak en nou lê die haak van die karavaan voor. Pa klim in die Kombi en “reverse” hom tot so naby moontlik aan die karavaan se haak. Dan moet daar saamgewerk word om die karavaan te stoot sodat sy haak oor die kar se sleepstang haak en alles vasgemaak kan word. Daar word beraadslaag en besluit dat Ma van agter af sal stoot terwyl Pa van voor af sal trek. So gesê, so gedaan.

‘n Rukkie later, wonder Pa waar draai Ma so lank. Hy vermoed sy het intussen badkamer toe gegaan vir die laaste piepie voor hulle die lang pad aandurf. Hy wag maar. En hy wag. Ma kom nie terug nie. Hy besluit toe maar om te stap en haar te gaan aanjaag. Dis toe hy so by die agterkant van die karavaan verbystap dat hy vir Ma sien. Sy is papnat gesweet en bloedrooi in die gesig soos sy nog steeds die karavaan stoot sodat Pa die koppeling kan doen!
essay

One thought on “Vakansies en misverstande”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>